Share

Több kattintás árán sikerült csak kideríteni a Pertin-nce netlabelről, hogy kanadaiak, ugyanis oldalukon erről nem tesznek említést. Myspace felületük az alapbeállításokat használja, inkább a zenéjükkel szólnak hozzánk. A címke netkiadó formájában is működik, de Beatporton szintén megtalálhatóak (sok labelnél bevett gyakorlat az ingyenes és fizetős terjesztés egyszerre történő megvalósítása). A tárgyalt darab az ingyenes kiadványok közül való, számszerint a 38. megjelenés.

A rövid bemutatásában azt olvashatjuk, hogy az EP-t egy new orleansi kirándulás inspirálta, ami pont az emlékezetes Katrina-hurrikán idején történt. A számcímek erről ugyan nem árulkodnak - bár ha akarjuk belemagyarázhatunk némi katasztrofikus utalást a Blowin Thru-ba, vagy mondjuk a Crackdown-ba. Nem tenném :) Annál inkább a hangulatukba.

Egyébként korrekt minimal darabokat hoz a lemez, mindenhol puttyogás, klikkelés, cicergés, ahogy kell. Néhol még be is fosat olyan hanggal, amiről aztán nem tudod eldönteni, hogy most tényleg a számban volt, vagy a lakásod valamely másik szegletéből érkezett (netán csengettek - Crackdown). A Pas Des Beignets-nél fej-, és lábrázást kapni, de tényleg, ettől függetlenül nekem a csúcspontja a lemeznek. A Plessy Tone lesz a tanulsága a kirándulásnak. Földöntúli dallamok vegyülnek a ciripelés fölé, vészjóslóan kúsznak be. Mintha a hurrikán keltette árvízben zongorák úsznának, és utolsó kiáltásaikat lehelnék a párás, new-orleansi levegőbe egy szebb korra emlékezve.

Nem jazz, az biztos. De lenyomat.

LETÖLTÉS (közvetlen link): Innen
WEBOLDAL: www.pertin-nce.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labelwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr921715865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása