Share

Ennek az EP-nek a bemutatója régóta várat magára, de valahogy csak nem tudtam nekiállni, pedig remek anyagot rejt. Sokszor megfogadom, hogy az ismertetőket inkább az irodában írom meg, hiszen itt sokkal nagyobb a pörgés, így én is jobban pörgök. Így hát beröffentettem a Labelwatch alkalmi szerkesztőségében a lejátszót és kezeim közé kaptam a billentyűzetet, hogy rövid betekintést nyújtsak a cseh Transporta netlabel legújabb kiadványába.

A Transporta kiadó a Technokracie.org portál alatt szerveződött, létrehozója Dialect. Eddig három kiadványt jegyeznek, mily meglepő, techno műfajban. A beszédes című In Dust and Rail a legfrissebb. Ez a találó megnevezés konszolidált muzsikákat rejt, négy kiegyensúlyozott, fogyasztható tracket. Az elsőt Doryk jegyzi, aki a magyar Audioexit Records vezetése mellett több más címkére is termel. Itt a keményebb formáját hozza, a Propaganda nem tudálékos techno, hanem határozott, partybarát darab. Tomohiko Sagae Vomit című szerzeménye már annál inkább próbál kombinálni és ezáltal a track átlavíroz egy olyan űrbe, ahol már bekategorizálni nem tudom, de azt igen, hogy megtartja a Doryk által elindított táncparkettre való stílust, kellő mértékű füst, zajok, ipari környezet hozzáadásával. Rövid, már-már szokatlan a 4 perc ezektől az előadóktól. A harmadik track, a Skero nekem személyes kedvencem erről a lemezről: szintén nem bonyolít, könnyen megjegyezhető dallamos betéttel operál. Kiváló egy szett első harmadába mondjuk a buli elején. Mindenki megismeri majd, aki hallgatta ezt az EP-t. Azt is írhatnám, hogy sláger lett, de ezért megköveznétek :). Elkövetője Wetrix és az érdekessége az, hogy ez lett az EP leghosszabb munkája. A záró akkord, a cseh címmel rendelkező Studanka Ticha Dialecttől. A studankát nem tudtam lefordítani - shame on me, meg kell kérdeznem Dialectet - de a ticha csendet jelent. Kicsit retro scifihanggal játszadozó néhol talán disszonanciába fulladó puha kalapálás ez, kellően lenyugtat minket a végére.

A kiadó weboldala: http://transporta.technokracie.org

Share

A bejegyzés trackback címe:

https://labelwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr222400810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása