Share

Egy mix tracklistáját böngésztem a minap, amikor abban egy 001-es katalógusszámot vettem észre. Nini, gondoltam, egy új label, ami témát fog nekünk szolgáltatni! A linkre kattintva kiderült, hogy a label nem új, de témát azt fog szolgáltatni, nem is keveset.

Az Atrium Artifex Recordings 2009-ben alakult lengyel netlabel. Ezalatt a röpke egy év alatt 19 kiadványt hoztak ki, a legutolsó az Atriumcast-001 című válogatás. Nem viccelnek a srácok, négy alcímke is van a kiadónál, melyeket görög betűkről neveztek el. Ezek a következők: PHI - Experimental, IDM, Breakcore, Chiptunes, Mind Dance; RHO - Hardcore, Schranz, Industrial, Frenchcore, Terrorcore, Speedcore; THETA - Drum & Bass, Dub, Grime; TAU - Techno, Hard Techno, Schranz. Nem tudom nektek mi ragadta meg legjobban a figyelmeteket, nekem az, hogy Hardcore-ban utazó alcímkéjük van, arról nem is beszélve, hogy ott a legtöbb release, szám szerint 10. Nem sok hardcore netlabelt tudok összeszámolni. Ennek külön örülök és a későbbiekben egy külön posztot fogunk szentelni egy kiadványnak ebben a sítlusban.

Most azonban az ATAR-TAU 002 katalógusszámot vizsgáljuk, ami nem áll messze a hardcore-tól, hiszen schranz/hardtechno. 4 track, mindegyik olyan 150 bpm körül. Finomságot, gyengédséget ne várjunk. Az alaphangulatot a Resist Itself adja meg, amihez az Incident már dallamot is szolgáltat. A Crossing és a Variation hallgatásakor már úgyis besírsz, vagy elmész levegőzni, netán beveszel valamit, ha eddig nem tetted volna meg. Korrekt anyag! Szívesen olvastam volna az alkotóról, Lynk-ről is, de sajnos a kiadó oldalán még nem aktívak az előadók életrajzára mutató linkek, ezért nem sikerült. Reméljük mihamarabb helyrehozzák ezt a hibát.

A kiadó weboldala: http://atrum-artifex.blogspot.com

Share

A bejegyzés trackback címe:

https://labelwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr742333447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása