Share

Qwartz Electronic Music Awards

2010.09.27. 23:46

Rendhagyó módon ma nem kiadványról, hanem egy kiváló kezdeményezésről írunk, amelynek születése 2002-re datálható.  A Qwartz egy évenként kiosztott díj és egy hozzá kapcsolódó ceremónia, amely az elektronikus zene népszerűsítésére szolgál. Célja, hogy bemutassa és szélesebb közönség számára hallhatóvá tegye a kortárs elektronikus zenei szcéna sokoldalúságát, támogatva azt a kreativitást és kulturális diverzitást, amit a független alkotói munka biztosít. A díjat évente osztják ki, több kategóriában (Album, kísérlet, válogatás, antológia, track, artwork, label, stb). Hogy ténylegesen a legjobb művészi alkotásokat tudja díjazni, értékelni, a Qwartz szervezete széleskörűen együttműködik ismert labelekkel. Több ezer kiadó pályázik évente a díjakra. A rengeteg beküldött pályamű közül a zsűri "vakon" hallgatással választja ki a jelölteket, akikre később a hivatalos oldalon lehet szavazni. Hogy miért érdekes mindez a netlabelek szemszögéből? Ellentétben a más esetekben/portálokon alkalmazott gyakorlattal, a Qwartz nem tesz különbséget a profitorientált elektronikus zenei labelek és az ingyenes netlabelek között, ami jó nekünk. Jó példa erre Marcio McFly, aki az olasz 51beats netlabel alkotója, és a 2009-es jelöltek között volt.

Ebben az évben még lehet nevezni egy speciális kategóriában, ami a New Media Arts név alatt fut. Interaktív audio-vizuális anyagokat várnak, olyanokat, amik korunk új technológiáit kreatívan alkalmazzák, innovatívak, kollaboratívak. A zsűri a professzionális médiaszakértőkből, kurátorokból, fesztiváligazgatókból, újságírókból, kritikusokból és árverésvezetőkből áll majd, elnöke Pierre Cornette de Saint-Cyr lesz.

Részletek a weboldalukon: www.qwartz.org

Share

A bejegyzés trackback címe:

https://labelwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr132328359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása