Share

A magyar Deafness Recordsról már volt szó itt az oldalon korábban. Nos, azóta is töretlenül folytatják a magyar ifjak minőségi elektronikus zenére nevelését. Sőt, nemrég a weboldaluk design-ja is megváltozott, érdemes meglátogatni.

Ezúttal a 22-ik kiadványukat vesszük górcső alá. Ez a 2 számos EP Bridgend nevű producerük első saját kislemeze. A borító szürke, minimál design, már-már valami r'n'b lemezre gyanakodnánk a címből ítélve, de nem. Elektrot,elektro-technot kapunk, mi mást kapnánk! Az első track, a Detdub zajokkal, ciripelésekkel, finom cinekkel teletűzdelt darab, pont passzol ehhez az időhöz, ami most van. Lágy szőnyegek suhannak át a szám majdnem teljes hosszában, tovább finomítva az amúgy sem durva alapokat. Úgy 1 perc körül lép be az a felütés, clap minta, ami engem Da Hool Bora Borájára emlékeztet (1997, Kosmo Records).

A második track, az Oops már sarkosabb téma, kicsit indusztriálisabb az elsőnél. Remek grooveja magával húzza a hallgatót, szinte már mennénk is táncolni. Basszusa lehelletfinom - a hangcuccon kicsit fel is kellett tekerni, hogy jobban kinézzen a mélynyomóból. Természeti technonak, vagy természeti elektronak hívom az ilyen zenéket, mert hallgatása közben sokkal inkább jut eszembe egy szabadtéri kirándulás, mint egy füstös, gépekkel teli gyár.

Öröm látni és hallani, hogy a Deafnesses fiúknál mit sem hagyott alább az alkotói kedv. Ajánlom mindenkinek.

Weboldaluk: www.deafnessrecords.com

Letöltés: ITT

Share

A bejegyzés trackback címe:

https://labelwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr942284436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása