Share

Deafness Records

2010.02.02. 21:59

Mint ahogy eme blog leírásában is olvasható, hazánkban kevés netlabel, ingyenes online kiadó üzemel. Ez persze elsősorban az ország méretével áll egyenes arányban, nem pedig az igényesebb elektronikus zenét kedvelők számával, különben bizonyára több lenne belőlük. A felhozatal kicsi, de nem szerény: több, külföldön ismert címkét tudhatunk magunkénak.

A magyar netlabeleket bemutató sorozatunkban elsőként a soproni székhelyű Deafness Recordssal foglalkozunk.

A kiadó 2007-ben alakult, de az odavezető út korábban kezdődött. 2005-ben formálódott meg a Deaf Company, egy soproni fiatalokból álló partiszervező csoportosulás, amely nagy sikerrel szervezett és szervez azóta is partikat (először csak Sopronban, később Budapesten is). A srácok ilyen irányú tapasztalattal kezdték, ami nem rossz egy netlabel alapítás küszöbén. Ám arről ők még nem tudtak abban az időben. A label ugyanis két évvel később jött létre. Elmondásuk szerint:

"Ezen a labelen a Deaf Company tagok és barátaik által készített produceri munkák lesznek elérhetõek." (www.deafcompany.com)

A label és egyben a Deaf Company alapítója és mozgatórugója Streako (Myspace oldala itt: www.myspace.com/streako

A magukat az electronica/techno/new wave hármasba soroló kiadónak eddig 13 megjelenése volt. Rövid leírásukban kihangsúlyozzák, hogy olyan zenéknek, stílusoknak is szeretnének teret biztosítani, amik kicsit háttérbe szorulnak, vagy épp haladóak, mások, mint az átlag. Demokat szívesen fogadnak. Munkájukat Creative Commons licensz alatt jegyzik.
A kiadványok változatos képet nyújtanak, de mégis mindegyikre jellemző a karcosság, az acid felhang, amolyan "deafnesses" védjegyként.

Összegzés: a soproni csapat remek zenéket produkál, van helyük a magyar underground techno piacon. Több éves partiszervező tapasztalat áll a hátuk mögött így saját maguk promotálása sem okoz gondot, ami valljuk be nagy kincs manapság, amikor kétszáz százalékban a mainstream klubok és a proghouse az irányadó hazánkban, ezerszer hallott djkkel az új tehetségek semmibe vételével és az underground mellőzésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://labelwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr951724060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása